ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η καλλιέργεια γίνεται αυστηρά με βιολογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων ή άλλων τεχνητών ουσιών σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές που επιβάλλονται από την ευρωπαϊκή

ένωση για την βιολογική καλλιέργεια καθώς και  από την εταιρεία πιστοποίησης biohellas.

Οι βέλτιστες κλιματικές συνθήκες για την καλύτερη ανάπτυξη του φυτού επικρατούν σε  υψόμετρα όπου οι βροχοπτώσεις είναι συχνές και έντονες. Είναι απαραίτητο το κλίμα να είναι ομιχλώδες, ώστε τα φυτά να προστατεύονται από τον ήλιο, να διατηρούνται σε μία σχετική υγρασία και να καθυστερεί και η ωρίμανσή τους.

Πρώτο Στάδιο: Συγκομιδή των φρέσκων φύλλων και ανθέων τσαγιού

Η συγκομιδή (συνήθως Ιούνιο), γίνεται  πάντα με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην καταστρέφεται το φυτό και να διατηρούνται ανέπαφες οι θρεπτικές ιδιότητες και τα αιθέρια έλαιά του. Αφού συλλεχθούν τα φύλλα και τα άνθη τσαγιού, μεταφέρονται σε καλάθια ώστε να γίνει η αποξήρανσή  τους.

Δεύτερο Στάδιο: Μαρασμός-Ξήρανση

Στόχος είναι να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού από τα φύλλα  και τα άνθη και να μειωθεί η υγρασία τους έως και 70%. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από 6 έως και 7 ημέρες.

Η αποξήρανση επίσης πραγματοποιείται με τον πλέον φυσικό τρόπο -στον αέρα- χωρίς τη χρήση φούρνων ή άλλων τεχνητών μέσων. Χρώματα, εκλεπτυσμένα αρώματα και ευεργετικές ουσίες διασφαλίζονται απόλυτα!

Τρίτο Στάδιο: Ταξινόμηση

Το τελευταίο στάδιο στη διαδικασία παραγωγής του τσαγιού είναι η ταξινόμηση των φύλλων  και ανθέων σε κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν αυτά και η συσκευασία τους.

process 1
process 2
process 3
process 4
process 5
process 6
process 7