ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το κλασικό τσάι του βουνού που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι και ήταν το πρώτο αφέψημα που ετοίμαζε κάποιος για το κρυολόγημα, βρίσκει σιγά σιγά την θέση του και επιστημονικά ανάμεσα στα ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό.

  1. Βοηθά στη χώνευση
  2. Αγχολυτικό
  3. Αναλγηλτικό
  4. Αντιοξειδωτικό
  5. Είναι ευεργετικό για τα αιμοφόρα αγγεία της καρδίας
  6. Προλαμβάνει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης
  7. Νεότερες έρευνες, τονίζουν ακόμη την επουλωτική και αντί-ρευματοειδή του δράση και δείχνουν ότι βοηθάει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer, της κατάθλιψης και των (αγχωδών) διαταραχών – άγχους που τόσο ταλαιπωρούν όλο και περισσότερο κόσμο.

Για τη δράση του Sideriti Scardica κατά του Alzheimer, έχουμε την ομολογία Γερμανού καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Magdeburg και διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Νευρολογικών ασθενειών JensPahnke :

«Εδώ και επτά χρόνια είχαμε πειραματιστεί με 150 φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία» διηγείται στην «Κ» ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Magdeburg και διευθυντής του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου για Νευρολογικές Ασθένειες, JensPahnke. Η εικοσαμελής επιστημονική ομάδα ανέλυε τα συστατικά των φυτών και τα δοκίμαζε σε πειραματόζωα, χωρίς ωστόσο σημαντική ωφέλεια.

«Από έρευνά μας στο Ίντερνετ, μάθαμε για τις ιδιότητες του ελληνικού βοτάνου και αποφασίσαμε να το παραγγείλουμε το 2010», θυμάται ο Γερμανός καθηγητής. «Είχαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!» περιγράφει ο ίδιος. Συγκεκριμένα, όταν αυτό δίδεται σε ποντίκια για 25 μέρες περιορίζει τη βλάβη του εγκεφάλου σε ποσοστό περίπου 80%. Το επόμενο «καλύτερο» αποτέλεσμα είχε το συστατικό Τhiethylperazin, που όμως φτάνει το 70%. Ο 38χρονος καθηγητής, που κουράρει 1.500 ασθενείς από όλο τον κόσμο ετησίως, δοκίμασε τις ιδιότητες του τσαγιού του βουνού και στους ανθρώπους. «Πίνοντας καθημερινά τσάι για έξι μήνες, η ασθένεια υπαναχωρεί στο επίπεδο που ήταν εννέα μήνες νωρίτερα και μετά από αυτό σταθεροποιείται σημαντικά. Προς το παρόν, ο γιατρός συνιστά να πίνουμε πολλά φλιτζάνια κρύο ή ζεστό τσάι την ημέρα. Είναι, άλλωστε, κοινός τόπος ότι όσο νωρίτερα λαμβάνει κανείς προληπτικά μέτρα για το Αλτσχάιμερ τόσο καλύτερα.

therapy 1
therapy 2
therapy 3
therapy 4
therapy 5
therapy 6
therapy 7